Ziua tăcerii electorale la Chișinău, înaintea turului II al alegerilor locale noi din Capitală

  • 02 Iunie 2018 11:45
Ziua tăcerii electorale la Chișinău, înaintea turului II al alegerilor locale noi din Capitală

Astăzi la Chișinău este ziua tăcerii înainte de turul doi al alegerilor înainte de termen ale primarului general al Capitalei care vor avea loc duminică, 3 iunie.

Potrivit Codului Electoral (art. 47 (8)) ”în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitație electorală”.

Interdicția respectiva nu se referă însă și la informațiile deja plasate pe internet și nici la afișele postate înainte de aceste două zile.

În turul doi al scrutinului pentru funcția de primar de Chișinău s-au calificat candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, și cel al Platformei DA, Andrei Năstase.

Codul electoral nu prevede pentru turul doi un barem minim pentru validarea scrutinului, astfel încât alegerile vor fi valide, indiferent de numărul de alegători care se vor prezenta la urne.

În listele electorale figurează aproximativ 623 de mii de alegători.

Alegeri înainte de termen ale primarului au loc la Chișinău, după ce fostul edil, liberalul Dorin Chirtoacă, a demisionat în luna februarie. El este cercetat într-un dosar de presupusă corupție și a fost suspendat din funcție în iunie 2017. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat și afirmă că dosarul ar fi fost fabricat pe motive politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău