WTA | Simona Halep a fost aleasă jucătoarea anului 2018

  • 19 Octombrie 2018 17:59
WTA | Simona Halep a fost aleasă jucătoarea anului 2018

Simona Halep, liderul mondial la tenis feminin, a fost aleasă jucătoarea anului 2018, a anunțat, vineri, WTA.

Halep a câștigat în acest an turneul de grand slam de la Roland Garros, precum și turneele de la Shenzhen și Montreal. Românca încheie anul cu un bilanț de 46 de victorii și 11 înfrângeri și ca lider mondial, potrivit News.ro.

În plus, Simona Halep a primit un premiu special, ea fiind singura jucătoare care s-a calificat la toate cele cinci ediții de la Singapore ale Turneului Campioanelor. Liderul WTA nu ia startul în competiția din acest an din Singapore, la care s-a calificat de pe primul loc al clasamentului Race, din cauza accidentării la spate pe care a suferit-o la Wuhan, în luna septembrie.

Pentru titlul de jucătoarea anului mai erau nominalizate Angelique Kerber (Germania), Petra Kvitova (Cehia), Naomi Osaka (Japonia) și Caroline Wozniacki (Danemarca).

Echipa de dublu a anului a fost aleasă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, jucătoarea cu cel mai bun progres este Kiki Bertens, iar revelația anului, categorie la care era nominalizată și Mihaela Buzărnescu, a fost aleasă Arina Sabalenka. La categoria revenirea anului, câștigătoare este Serena Williams.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău