VIDEO | R.Moldova și Canada au semnat Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

  • 13 Iunie 2018 18:32
VIDEO | R.Moldova și Canada au semnat Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Ministrul canadian pentru Comerț Internațional, François-Philippe Champagne au semnatl la Ottawa Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor (FIPA), anunță un comunicat al MAEIE.

În opinia Ministrului Tudor Ulianovschi, semnarea Acordului FIPA este o realizare semnificativă în relațiile moldo-canadiene și reprezintă un semnal puternic pentru mediul de afaceri din ambele țări privind deschiderea noilor oportunități pentru inițierea și realizarea proiectelor investiționale, utilizând platformele economice existente în Republica Moldova și Canada.

”Acordul FIPA este o undă verde pentru companiile din Canada, pentru a fi prezenți pe piața moldovenească și a dezvolta afaceri”, a menționat Tudor Ulianovschi.

În opinia ministrul canadian, François-Philippe Champagne, documentul transmite un semnal puternic atât Republicii Moldova, cât și întregii regiuni despre deschiderea Canadei pentru cooperare.

“Canada și Republica Moldova manifestă, astfel, dorința de a-și uni eforturile pentru promovarea unui comerț bilateral în baza principiilor mondiale de comerț”, a declarat oficialul canadian.

Tudor Ulianovschi și François-Philippe Champagne, au discutat de asemenea despre posibilitățile extinderii colaborării comercial-economice între cele două state, valorificând oportunitățile Acordului de liber schimb semnat între Canada și UE, precum și de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător Republica Moldova - Uniunea Europeană.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău