VIDEO | „Flacăra Unii”, în a doua etapă. Cel mai în vârstă participant are 73 de ani și vine din Grătiești

  • 09 Iulie 2018 12:51
VIDEO | „Flacăra Unii”, în a doua etapă. Cel mai în vârstă participant are 73 de ani și vine din Grătiești

Unioniști din România și R. Moldova, care participă la Marșul Centenarului pentru a purta "Flacăra Unirii" în prin localitățile din cele două țări, sunt la a doua etapă, care include traseul Căianu Mic - Comuna Cămărașu - Crăiești - Reghin -Târgu Mureș - Bahnea și se va încheia pe 11 iulie.

Solicitat de agenția INFOTAG, președintele "Acțiunii 2012", George Simion, a spus că Flacăra este purtată pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. 

"Zeci de unioniști din București, Chișinău, Pitești, Giurgiulești, județul Neamț și Hunedoara au mers prin ploaie torențială sâmbătă prin Sărmășel-Gară, Satu Nou și Silivașu de Cîmpie, unde au fost întâmpinați de primarul Ioan Dâmbean, dar și de edilul de Lechința, Romeo Florian. După ce au înoptat în Crăiești, participanții la marșul pe jos au pornit spre Reghin, unde trebuie să ajungă luni seara. Cel mai în vârstă participant are 73 de ani și vine din Grătiești, Chișinău", a spus el.

Potrivit unionistului, participanții depun foarte mult efort, "însă nu simt oboseală, ci bucuria că au mai purtat o bună distanță de drum Flacăra Unirii, care trebuie dusă aprinsă la Prut și apoi la Chișinău, pe 1 septembrie". 

"Avem nevoie de susținerea celor de acasă, distribuiți mesajele noastre, să ajungă în România întreagă!", a îndemnat Simion.

INFOTAG precizează: Pe 18 iunie, trei veterani ai Războiului de pe Nistru s-au pornit până la Alba Iulia (România) cu bicicleta. În cadrul "Maratonului Memoriei celor căzuți în toate războaiele pentru pământul românesc", de 650 de km, ei intenționează să aducă "Flacăra Unirii". Pe 1 iulie ei au transmis stafeta altor unioniști care revin la Chișinău pe jos.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău