VIDEO | După ce a mers pe jos pe Drumul Unirii, Ion Mărgineanu a revenit acasă. Cum a fost întâmpinat la Chișinău

  • 04 Decembrie 2018 18:49
VIDEO | După ce a mers pe jos pe Drumul Unirii, Ion Mărgineanu a revenit acasă. Cum a fost întâmpinat la Chișinău

Profesorul Ion Mărgineanu, care a străbătut pe jos distanța de la Bălți la Alba Iulia, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, a revenit acasă. A fost întâmpinat, astăzi, cu pâine și sare de către unioniști, de către cei care i-au admirat actul de curaj, lângă monumentul Ștefan cel Mare din Chișinău. El a spus că a făcut acest gest pentru copiii și nepoții lui.

După o lună în care a străbătut la pas zeci de localități din județele Iași, Neamț, Harghita, Mureș și Alba, s-a întâlnit și a discutat cu mii de români, Ion Mărgineanu îi invită pe cei interesați să îl cunoască astăzi începând cu ora 12.30 în fața statuii lui Ștefan cel Mare din Chișinău.

Originar din localitatea Fundurii Vechi, Ion Mărgineanu a pornit la 1 noiembrie din fața clădirii Poștei din Bălți, unde acum o sută de ani, la 3 martie 2018,  Zemstva a votat o Declarație de Unire a județului cu România, fiind prima Zemstvă din Basarabia care semna un astfel de document.

Fost profesor de franceză și germană și deputat în primul parlament al R. Moldova, Ion Mărgineanu, în vârstă de 77 de ani, a  mers pe jos o lună până în Alba Iulia unde a participat la manifestările organizate în Capitala Unirii la 1 Decembrie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău