Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE, Johannes Hahn, despre aspirațiile europene ale Moldovei

  • 07 Decembrie 2018 18:00
Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE, Johannes Hahn, despre aspirațiile europene ale Moldovei

Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, despre aspirațiile europene ale Moldovei și succesele sale în domeniul integrării europene.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, întrevederea lor a avut loc în cadrul conferinței anuale a Parteneriatului Estic cu genericul "O economie mai solidă pentru societăți mai solide - investind în oameni pentru a obține creștere durabilă", organizată la Viena în marja președinției austriece a Uniunii Europene.


De asemenea, Leancă a vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova și a mulțumit pentru susținerea acordată Moldovei în vederea implementării reformelor democratice.

Totodată, oficialul moldovean a avut un schimb de opinii cu ministrul de Externe al Austriei, Karin Kneissl, privind ultimele evoluții în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, perspectivele relațiilor moldo-comunitare, precum și elementele cheie ale agendei bilaterale: dialogul politic și schimbul comercial-economic între Republica Moldova și Austria. 

În calitate de participant la un panel la Conferință, vicepremierul a relatat despre reforma sectorului educației vocaționale, eforturile de asigurare a climatului de afaceri solid și transparent în țara noastră, precum și despre alte reforme sectoriale în domeniul de referință implementate în Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău