Verde pentru UNIRE | Acțiune de salubrizare la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău (FOTO/VIDEO)

  • 20 Octombrie 2018 13:31
Verde pentru UNIRE | Acțiune de salubrizare la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău (FOTO/VIDEO)

Mai mulți de tineri, membri ai Asociațiilor „UNIREA - ODIP”, Noua Dreaptă și ai Comitetului pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români au adunat zeci de saci de gunoi în cadrul unei acțiuni de salubrizare a Cimitirului Eroilor Români din Chișinău, de pe bulevardul Decebal nr. 17.

Salubrizarea s-a desfășurat în această dimineață și a avut loc în contextul Zilei Armatei Române, marcată la 25 octombrie.

Președintele organizației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat că își doresc restaurarea acestui cimitir, dar autoritățile de la Chișinău nu sunt dispuse să ofere finanțare în acest scop. Astfel că se desfășoară o campanie de colectare de fonduri, fiind necesari peste 250 de mii de lei pentru reparația gardului din jurul cimitirului, a scărilor și a pilonilor de la intrarea în cimitir. Până acum au fost colectate aproximativ 14 mii de lei.

Anterior Vlad Bilețchi spunea că pe parcursul ultimilor ani s-au făcut mai multe solicitări, pe lângă Guvern și Primărie, de a studia cum s-a întâmplat ca cimitirul să ajungă în paragină. Potrivit lui, jumătate din cimitir este vândut ilegal și nu figurează pe lista monumentelor de stat și nici pe lista cimitirelor de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău