Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare într-un dosar legat de trupele speciale „Pantera”

  • 15 Decembrie 2018 14:59
Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare într-un dosar legat de trupele speciale „Pantera”

Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat vineri, 14 decembrie, pe omul de afaceri Veaceslav Platon la 25 de ani de închisoare într-un dosar în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera” al DIP.

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, fără mai multe detalii pe motiv că că nu reprezintă inculpatul anume în acest dosar.

Condamnarea este confirmată și de Newsmaker.md., care publică un reportaj  de la ședința de judecată de vineri, în care îi citează pe Eduard Rudenco și Alexandru Bernaz, avocații lui Platon în acest dosar.

Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că Veaceslav Platon este învinuit că, la 22 decembrie 2016, aflându-se în biroul de așteptare din incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, ar fi avut discuții cu doi gardieni din cadrul Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” al Departamentului Instituțiilor Penitenciare care asigurau paza și escortarea acestuia în instanțele de judecată.

În cadrul discuțiilor, Veaceslav Platon le-ar fi promis gardienilor apartamente în Chișinău, automobile și câte 5.000 de euro pe lună, pentru a-i permite acțiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocații, inclusiv facilitarea accesului la un telefon mobil.

De notat că la 20 aprilie 2017, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, l-au condamnat la 18 ani de închisoare cu executare pe omul de afaceri Veaceslav Platon pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Pedeapsa fost menținută și de Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) care au emis la 14 noiembrie, o decizie finală în acest dosar. Aceștia au calificat neîntemeiat recursul depus de avocații omului de afaceri împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care i-a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău