Vacanțele în spațiu, mai aproape ca oricând. Cât costă o călătorie

  • 13 Iulie 2018 12:14
Vacanțele în spațiu, mai aproape ca oricând. Cât costă o călătorie

Dacă vă doriți să faceți o călătorie în spațiu, aflați acum date concrete: cât costă și când vă veți putea cumpăra biletele de călătorie. Reprezentanții companiei Blue Origin spun că vor oferi aceste pachete turistice începând de anul viitor.

Blue Origin, compania aerospațială a lui Jeff Bezos, va oferi călătorii în spațiu anul viitor. Pentru a deveni pasageri, doritorii vor trebui să scoată din buzunar între 200 și 300 de mii de dolari, conform jurnaliștilor de la Reuters.

Potențialii clienți, dar și întreaga industrie aerospațială, au fost nerăbdători să afle costul unui bilet pentru vehiculul spațial New Shepard, adică Noul Păstor.

Toată lumea se întreba dacă prețul biletelor va fi accesibil și dacă Blue Origin va reuși să genereze suficientă cerere pentru a face profitabil turismul spațial. Directorii companiei fondate în anul 2000 de proprietarul Amazon au declarat luna trecută că plănuiesc să facă testele cu pasageri în curând, iar anul viitor să înceapă să vândă bilete.

„Acest vehicul va transporta oameni. Îl vom face pe cât putem de sigur. Îl vom testa. Nu o vom apuca pe niciun fel de scurtătură. Așa că vom pune oameni în acest vehicul când vom fi gata și nicio secundă mai devreme. Vă puteți imagina ce a simțit Alan Shepard (primul american în spațiu în 1961, n.r.) acum atâția ani? Trebuie să fi fost destul de cool”, a spus Jeff Bezos, fondator Blue Origin și CEO al Amazon.

Compania cu sediul la 30 de kilometri sud de Seattle a făcut public designul vehiculului, compus dintr-o rachetă de lansare și o capsulă de pasageri detașabilă, însă a păstrat tăcerea în privința situației din producție.

Reprezentanții Blue Origin nu au răspuns solicitărilor de a comenta asupra programelor și a prețului biletelor. Jeff Bezos a declarat în luna mai că prețul biletelor încă nu a fost decis.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău