Universitatea Pedagogică "Ion Creangă" va continua să pregătească specialiști în toate domeniile existente

  • 11 Iulie 2018 16:32
Universitatea Pedagogică

Rectorul Universității Pedagogice "Ion Creangă" (UPSC), Nicolae Chicuș, a respins informațiile că programele de studii la limba și literatura română și engleză, matematică și informatică din cadrul universității nu sunt acreditate, susținând că "universitatea va continua să pregătească specialiști în toate domeniile existente și până acum în cadrul acestor programe".

Solicitat de agenția INFOTAG, el a spus că UPSC se află în topul celor cinci universități din Republica Moldova și, "potrivit ultimului raport publicat de Ranking Web of Universities, ocupă locul 9255 în clasamentul celor mai bune universități din lume, un top care analizează peste 24 de mii de universități din întreaga lume, inclusiv 26 din Moldova".

Potrivit lui, "de-a lungul timpului, UPSC a pregătit peste 100 de mii de specialiști. Actualmente, la universitate studiază peste 5 mii de studenți la toate trei cicluri de instruire (licență, master și doctorat). Procesul de învățământ se realizează la 120 de programe de formare profesională. Peste 35 de programe de la ciclul licență au fost supuse evaluării externe și au primit acreditarea externă", a susținut el.

"Anul trecut, planul de admitere a fost de 453 de locuri (392 de locuri la zi și 61 de locuri la frecvență redusă), iar anul acesta avem 429 de locuri (378 la zi și 51 de locuri la frecvență redusă), care sunt repartizate pe următoarele domenii: științe ale educației, arte, filologie, științe sociale, tehnologii ale informației și comunicațiilor. Iar la ciclul master sunt disponibile 335 de locuri", a comunicat Chicuș.

Prețurile unui contract la ciclul licență variază între 3400 și 6000, iar la ciclul master de la 5000 la 6700.

INFOTAG precizează: Cu câteva zile în urmă, Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare a publicat pe site-ul său o listă cu specialitățile acreditate și neacreditate din diferite universități din Moldova. Specialitatea limba și literatura română și engleză, precum și matematica din cadrul UPSC au fost pe lista celor neacreditate. Dar rectorul a prezentat decizia Monitorului Oficial, conform căreia au fost acreditate în acest an peste 35 de programe de studii, inclusiv cele menționate mai sus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău