Un teatru din București, inclus în Cartea Recordurilor datorită unui spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

  • 14 Ianuarie 2019 16:32
Un teatru din București, inclus în Cartea Recordurilor datorită unui spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

Teatrul Excelsior din București, Romnânia a fost inclus în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", pus în scenă anul trecut, pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Pe 21 ianuarie, de la ora 12.30, în Sala "Ion Lucian" a Teatrului Excelsior, va avea loc un eveniment prin care va fi celebrat acest titlu, la care vor participa actori și tehnicieni din echipa spectacolului "Vlaicu Vodă", alături de reprezentanți ai instituțiilor care au făcut posibilă realizarea superproducției. Vor fi acordate diplome onorifice emise de Guinness World Records care atestă performanța înregistrată de Teatrul Excelsior.

De asemenea, va fi prezentat, în premieră, un video making-of al producției "Vlaicu Vodă" și vor fi rememorate momente-cheie care pun în valoare universul fascinant pe care aceasta l-a generat, precum și rolul esențial al gradenei rotative în cadrul conceptului regizoral și scenografic al întregului spectacol.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum șase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meșteșugari, un han și o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeș), sute de costume și măști populare, zeci de muzicieni (instrumentiști, cor și ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreți, meșteșugari (olari, pielari, pictori, sculptori în lemn și țesătoare) au reconstituit atmosfera lumii românești medievale.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău