Un nou sondaj | Patru partide ar accede în Parlament. Cine sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

  • 13 Decembrie 2018 13:45
Un nou sondaj | Patru partide ar accede în Parlament. Cine sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Un nou sondaj cotează patru partide cu șansa de a trece pragul electoral de 6%. Este vorba de Partidul Socialiștilor, cu 35,6%, Partidul Democrat din Moldova – 13%, Partidul Acțiune și Solidaritate– 9,4% și Platforma „Demnitate și Adevăr” – 7%.

Peste un sfert din cei intervievați nu au exprimat o opțiune de vot. Președintele Igor Dodon este politicianul în care cetățenii exprimă cea mai multă încredere, urmat de premierul Pavel Filip și președinta PAS, Maia Sandu.

Sondajul mai relevă că două treimi din cetățeni își evaluează veniturile ca fiind la nivelul minimului de există, sau chiar mai mici și doar 9% se declară mulțumiți de situația economică a Republicii Moldova. Aproape 40 la sută din ceri intervievați consideră că nivelul lor de trai este mai rău decât în perioada sovietică și doar 23 la sută susțin că trăiesc mai bine.

Opiniile sunt împărțite și în privința vectorului extern al Republicii Moldova. Astfel, 40% ar opta pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar 42 la sută – în Uniunea Eurasiatică.

Sondajul a fost realizat la comanda unei organizații CSI-ste în domeniul electoral, în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie 2018, pe eșantion național de 1195 respondenți din 81 localități, marja maximă de eroare fiind evaluată de organizatori la 3%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău