Un nou focar de pestă porcină africană la Vulcănești

  • 14 August 2018 14:13
Un nou focar de pestă porcină africană la Vulcănești

Un nou focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în orașul Vulcănești. Într-o gospodărie individuală, care avea patru porci, probele prelevate de la doi porci au confirmat prezența virusului. Animalele au fost sacrificate și arse.

Solicitat de IPN, șeful Direcției supraveghere sanitar-veterinară din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vitalie Carauș, a amintit că la 20 iulie în localitate s-a instituit carantină pentru 60 de zile, după ce doi porci domestici au fost găsiți morți la marginea unui teren agricol aflat la o distanță de 800 de metri de orașul Vulcănești. Potrivit șefului de Direcție, de sâmbătă, 11 august, carantina s-a prelungit cu încă 60 de zile.

În localitate continuă acțiunile profilactice. La intrare sunt instalate patru filtre, unitățile de transport sunt verificate și dezinfectate. A fost interzisă circulația porcinelor.

Recent ANSA a ridicat restricțiile aplicate în satul Mereni, Anenii Noi, după 60 de zile de carantină dictată de focarul de pestă porcină africană confirmat la 8 iunie. În acest moment, focare active de pestă porcină mai sunt în localitățile Giurgiulești, Cahul și Comrat. La sfârșitul săptămânii trecute, la intrarea în satul Giurgiulești, raionul Cahul, a fost instalat un sistem mobil de dezinfecție automat. Acesta are capacitatea de dezinfectare a tuturor tipurilor de mijloace de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău