Un nou contingent de militari participă la operațiunile de menținere a păcii KFOR din Kosovo

  • 06 Decembrie 2018 11:48
Un nou contingent de militari participă la operațiunile de menținere a păcii KFOR din Kosovo

Armata Națională a R. Moldova trimite un nou contingent de militari în operațiunile de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Este al zecelea contingent de militari care va merge în misiune. O ceremonie oficială de detașare a fost organizată în această dimineață la Ministerul Apărării în prezența unor oficiali de la Chișinău dar și din străinătate.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Eugen Sturza a menționat că militarii care pleacă în misiunea sunt de fapt ambasadori ai R. Moldova în străinătate și că țara noastră își va amplifica prezența în teatrele de operație.

”Misiunea voastră este una foarte importantă. Sunteți un al doilea Minister de Externe, sunteți adevărați ambasadori ai țării noastre în străinătate. Vă încurajez să acumulați cât mai multă experiență de la partenerii noștri, de la armatele modern care participă în această misiune, să reveniși acasă și să implementați această experiență aici”

Primul contingent moldovenesc a plecat în  Kosovo în martie 2014. Până în prezent peste 300 de ofițeri și subofițeri ai Armatei Naționale au fost parte a celorlalte nouă misiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău