Un nou caz de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor în Zona de Securitate. Mai mulți muncitori din Corjova au fost reținuți

  • 11 Octombrie 2018 21:11
Un nou caz de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor în Zona de Securitate. Mai mulți muncitori din Corjova au fost reținuți

Comisa Unificată de Control (CUC) s-a întrunit astăzi la Bender într-o ședință prezidată de conducătorul Delegației Republicii Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Comisia a audiat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit privind situația din Zona de Securitate în perioada 3-9 octombrie 2018.

În cadrul dezbaterilor, Delegația Republicii Moldova și membrii CUC au examinat o declarație cu privire la un nou caz de încălcare de către structurile de forță transnistrene a drepturilor și libertăților cetățenilor în Zona de Securitate.

Declarația se referă la cazul din 3 octombrie a.c., când au fost reținuți muncitorii SRL „Contava Com”, care efectuau lucrări în satul Corjova, raionul Dubăsari, în cadrul unui proiect social de amenajare  a acestei localități.

În contextul incidentului menționat, Delegația Republicii Moldova a intervenit repetat cu propunerea de a elabora în comun un nou mecanism de activitate a Comandamentului Militar Întrunit, care să asigure reacționarea operativă a observatorilor și comandamentelor militare din cadrul Misiunii de pacificare în cazul acțiunilor nelegitime desfășurate în Zona de Securitate de către structurile de forță și formațiunile paramilitare neatribuite Forțelor de Menținere a Păcii.

Tot, astăzi, în cadrul ședinței, la propunerea Chișinăului, CUC l-a aprobat în calitate de expert pe comisarul-șef Liviu Baziuc, șef al Inspectoratului Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției al MAI al Republicii Moldova.  

Următoarea ședință a CUC va avea loc pe 18 octombrie 2018.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău