Un grup de tineri din R.Moldova va ajuta doritorii să trimită mesaje pe Lună

  • 23 Octombrie 2018 12:54
Un grup de tineri din R.Moldova va ajuta doritorii să trimită mesaje pe Lună Zugo.md

Un grup de tineri din R. Moldova a lansat proiectul MoonShot, care permite oricărui doritor să trimită mesaje pe lună. Potrivit agenției INFOTAG, prezentarea proiectului a avut loc luni la Centrul de excelență în domeniul tehnologiei informaționale Tekwill.

Reprezentanții proiectului intenționează să adune mesajele și să le pună sub forma unui cod QR pe o placă specială, care în 2019 va fi trimisă pe lună cu o rachetă din SUA. Expeditorii vor primi cadouri și o fotografie a plăcii cu mesajul pe lună, precum și un video de rezoluție mare al momentului lansării de pe pământ și al aterizării pe Lună.

Mesajul poate fi trimis prin intermediul site-ului mshot.space. La secțiunea de comandă trebuie ales tipul mesajului - declarație de dragoste, istorie, fotografie sau marcă. Serviciul este cu plată și costă 80 de dolari, iar trimiterea mărcii aparte se negociază cu reprezentanții proiectului. De asemenea, există posibilitatea de a achita serviciul cu criptovaluta Ethereum.

Proiectul este implementat în colaborare cu Administrația Națională de Aeronautică și Spațială a SUA și Tehnologia Astrobotică, care în 2020 va face prima expediție comercială pe Lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău