Un francez trăiește cu 400 de reptile în locuință

  • 21 Septembrie 2018 18:05
Un francez trăiește cu 400 de reptile în locuință

O cobră pe măsuța de cafea, o țestoasă de 50 de kilograme în grădină și un aligator de doi metri în pat. Așa arată casa unui francez pasionat de reptile, care își împarte spațiul locativ cu 400 de viețuitoare, relatează Reuters joi.

Philippe Gillet, în vârstă de 67 de ani, a strâns de-a lungul a două decenii, în locuința sa de pe valea Loarei în apropierea orașului Nantes, o colecție impresionantă de reptile, printre care șerpi cu clopoței, tarantule și șopârle.

Gillet spune că cei doi aligatori, botezați Ali și Gator, au fost salvați de la o fermă unde erau crescuți pentru a li se recolta pielea, iar restul reptilelor sunt animale de companie abandonate sau donate.

"Cred că nu este corect să tratăm aceste animale așa cum o facem pentru că nu le înțelegem", a declarat colecționarul pentru Reuters după ce și-a hrănit aligatorii cu niște carne de pui.

"Nu le înțelegem, le urâm, credem că sunt groaznice. Dar după ce ne obișnuim cu ele, vin când le chemi, le poți chema să vină să mănânce ceva, spre exemplu'', spune bărbatul.

Gillet susține că are toate autorizațiile necesare pentru a deține și transporta animalele la spectacolele ambulante pe care le organizează, în cadrul cărora încearcă să familiarizeze publicul cu reptilele.

Colecționarul subliniază că rezidenții nu sunt deranjați de acești vecini mai puțin obișnuiți și vin deseori să servească o cafea, împăcați cu gândul că șerpii periculoși sunt ținuți într-o cameră prevăzută cu două rânduri de uși.

Pompierii de la serviciul local sunt totuși mai precauți: au instrucțiuni să nu intre în casa colecționarului în caz de urgență.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău