Un fost așa-zis ministru de la Tiraspol ar fi fost reținut în apropiere de Chișinău și transportat în Transnistria

  • 29 Iulie 2018 09:57
Un fost așa-zis ministru de la Tiraspol ar fi fost reținut în apropiere de Chișinău și transportat în Transnistria

Un fost așa-zis ministru de la Tiraspol ar fi fost răpit în apropiere de Chișinău, de persoane neidentificate, și transportat în transportat în Transnistria. Mașina lui Ghenadi Kumiciov, fost șef al miliției din regiunea separatistă transnistreană, ar fi fost oprită pe 27 iulie de o patrulă a poliției moldovenești, după care acesta a fost preluat de mai multe persoane mascate, așezat într-un automobil de teren venit din Transnistria și dus într-o direcție necunoscută, potrivit Dnestr.tv

Faptul reținerii lui Kuzmiciov a fost confirmat pentru NewMaker.md de soția acestuia, Svetlana Kulikova.

În prezent, Ghenadi Kumiciov se află „snopit în bătăi” în izolatorul de detenție preventivă din satul Glonoaia, în raionul Grigoriopol din Transnistria, afirmă ea.

Instituțiile responsabile de la Chișinău n-au oferit deocamdată alte informații și n-au comentat în niciun fel acest incident. 

Potrivit NewsMaker, Ghenadi Kumiciov, considerat unul dintre apropiații fostului lider al administrației de la Tiraspol Evgheni Șevciuk, a fost anunțat în căutare de forțele de ordine transnistrene. El este acuzat de contrabandă și figurează într-un dosar în care, sub aceeași acuzație, fostul șef al direcției pentru combaterea contrabandei din cadrul așa-zisului comitet vamal din regiunea separatistă, Serghei Mantaluța, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Într-un mod similar, în februarie 2017, pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, a fost reținut fostul primar al orșului Bender, Iuri Ghervaziuk. Persoane îmbrăcate în uniforme ale poliției moldovenești l-au oprit atunci în raionul Anenii Noi, l-au băgat în portbagaj și l-au dus în Transnistria.

Reținerea acestuia ar fi fost coordonată de forțele de ordine de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unor surse citate de NewsMaker.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău