Un cunoscut adept al Unirii R.Moldova cu România, indezirabil la Chișinău, va candida pentru Parlamentul European

  • 12 Ianuarie 2019 16:57
Un cunoscut adept al Unirii R.Moldova cu România, indezirabil la Chișinău, va candida pentru Parlamentul European

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, și-a anunțat astăzi intenția de a candida din partea României la alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura la sfârșitul lunii mai.

George Simion, cunoscut ca un adept deschis al unirii celor două state și lider al mai multor organizații unioniste a declarat în cadrul unui eveniment public că va promova acest deziderat la Bruxelles, deoarece, în opinia sa, acest deziderat nu este reprezentat la nivel politic.

„Următorul pas este Parlamentul European. Să fim noi soluția, pentru că nu suntem reprezentați politic”, potrivit lui George Simion, care va candida ca independent pentru Parlamentul European.

Totodată, el a optat pentru menținerea unității Uniunii Europene și fortificarea poziției României, sloganul său fiind „România Mare în Europa”. „ Ne dorim o Românie Mare într-o Europă unită. România Mare în Europa înseamnă Basarabia unită cu țara”, menționând și necesitatea apărării drepturilor românilor din afara României.

El a fost susținut la evenimentul de lansare și de adepți ai Unirii din Republica Moldova.

George Simion, în vârstă de 33 de ani, a organizat și a condus mai multe acțiuni unioniste atât în România, cât și în Republica Moldova. Din aceste motive, el a primit mai multe interdicții de a intra în Republica Moldova, ultima fiindu-i aplicată în octombrie 2018, pe un termen de cinci ani.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în perioada 26-29 mai. România deține o cotă de 32 din cei 705 europarlamentari care urmează să fie aleși în urma scrutinului, pentru un mandat de cinci ani. El a sugerat că în imposibilitatea de a-și face campanie în R. Modlova, va fi sprijinit de organizații și aleși locali din stânga Prutului care susțin ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău