Un centru SMURD va fi creat la Bălți

  • 11 Iulie 2014 17:55
Un centru SMURD va fi creat la Bălți

Guvernul a aprobat astăzi, 11 iulie, inițierea negocierilor de modificare a Acordului dintre România și Republica Moldova în domeniul sănătății și științelor medicale.

Potrivit documentului, România va sprijini crearea la Bălți a unui centru pilot al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare cu atribuții de asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat.

În acest sens Bucureștiul urmează să sprijine autoritățile competente moldovenești în vederea dotării cu echipamente necesare pentru intervențiile de asistență medicală de urgență, inclusiv ambulanțe pentru centrul pilot SMURD.

Tratatul urmează să fie semnat în scurt timp de către miniștri Sănătății de pe ambele maluri ale Prutului, iar deschiderea propriu-zisă a Centrului SMURD de la Bălți este preconizată pentru jumătatea lunii august.

Toate cheltuielile privind prevederile protocolului urmează să fie suportate de către ambele state în corespundere cu legislația celor două state și limitei alocațiilor prevăzute în bugete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău