Un alt rus care a cerut azil politic în Marea Britanie, găsit mort în locuința sa din Londra

  • 14 Martie 2018 11:57
Un alt rus care a cerut azil politic în Marea Britanie, găsit mort în locuința sa din Londra

The Guardian și alte mass-media britanice au anunțat că bărbatul este Nikolai Glușkov, prieten și asociat al fostului oligarh rus Boris Berezovski, dușman înveterat al lui Vladimir Putin, el însuși decedat în circumstanțe neelucidate în martie 2013 în locuința sa din Marea Britanie, scrie marți ziarul The Guardian, citat de Reuters.

Trupul lui Nikolai Glușkov, în vârstă de 68 de ani, a fost descoperit luni seara de familia și prietenii săi, a afirmat avocatul său, potrivit publicației menționate.

Divizia de contraterorism a poliției londoneze a anunțat că investighează moartea unui cetățean rus aflat în exil în Marea Britanie după ce acesta a murit în locuința sa din Londra din cauze necunoscute, relatează dpa.

Poliția a afirmat că moartea bărbatului este „tratată în prezent ca fiind din motive necunoscute”, adăugând că ofițerii din cadrul diviziei de contraterorism au preluat ancheta „ca măsură de precauție din cauza legăturilor despre care se credea că bărbatul le-ar fi avut”.

„Nu există dovezi care să sugereze o legătură cu incidentul de la Salisbury”, a spus poliția, referindu-se la ancheta privind otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia cu un agent neurotoxic rar în orașul Salisbury, din sudul Marii Britanii.

Sursa: Agerpress

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău