Ultimul test cu bombă cu hidrogen al Coreei de Nord a avut efecte ireversibile asupra reliefului

  • 17 Mai 2018 16:16
Ultimul test cu bombă cu hidrogen al Coreei de Nord a avut efecte ireversibile asupra reliefului

Un test subteran cu o bombă cu hidrogen a zguduit pământul de deasupra atât de violent, încât a schimbat forma unui întreg munte. Analizele radar asupra regiunii au scos la iveală schimbări la nivelul reliefului și relatează o poveste alarmantă, scrie descopera.ro.

Testul a avut loc în septembrie anul trecut, înregistrând un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, potrivit Science Alert.

Recent, având la dispoziție date mai detaliate, savanții au descoperit că muntele care acoperă situl exploziei a scăzut în altitudine cu 0,5 metri și s-a extins cu 3,5 metri.

Noile studii cu privire la impactul evenimentelor seismice asupra reliefului au scos la iveală aspecte îngrijorătoare care au în vedere dorința unor state precum Coreea de Nord de a deveni puteri nucleare. Monitorizarea impactului geologic al testelor subterane din spațiu (precum acesta) a fost un demers puțin folosit, conform echipei internaționale de cercetători. „Este prima dată când au fost analizate, tridimensional, schimbările reliefului ca urmare a testelor nucleare”, a precizat Teng Wang, de la Nanyang Technological University din Singapore, autorul principal al studiului.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău