Ultimul matineu dedicat sărbătorilor de iarnă, la Teatrului republican Luceafărul

  • 14 Ianuarie 2019 19:20
Ultimul matineu dedicat sărbătorilor de iarnă, la Teatrului republican Luceafărul

Actorii Teatrului republican Luceafărul au prezentat astăzi ultimul matineu dedicat sărbătorilor de iarnă. Aproape 60 de reprezentații au avut loc în perioada 10 decembrie – 14 ianuarie la Luceafărul. 

După matineul tradițional, pe care actorii Teatrului Luceafărul îl prezintă în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă, a urmat spectacolul montat după povestea lui Charles Perrault, Motanul Încălțat. Copiii au râs, au discutat, au făcut sport împreună cu eroii din poveste, bucuroși că până la urmă motanul descurcăreț îl învinge pe fiorosul căpcăun și binele triumfă.

Părinții și profesorii care vin împreună cu cei mici au remarcat rolul important pe care îl are vizionarea unui spectacol asupra copiilor.

Directorul teatrului, Iurie Suveică, este bucuros că instituția teatrală a reușit să iasă dintr-un impas în care se afla la sfârșitul anului trecut, când au plecat mai mulți actori. În prezent se lucrează la restabilirea mai multor spectacole și la montarea unei  premiere, a spus Iurie Suveică.

Iurie Suveică a mai menționat că în curând la Luceafărul va începe montarea unei spectacol în premieră în regia lui Sandu Cozub, director artistic la Teatrul Național Mihai Eminescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău