Parlamentul European a votat raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu UE

  • 14 Noiembrie 2018 14:35
Parlamentul European a votat raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu UE

Parlamentul European a votat acum câteva momente cu 396 voturi pro și 76 împotrivă, raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Documentul, elaborat de europarlamentarul Petras Austrevicius este unul critic față de evoluția proceselor democratice din Republica Moldova. În special sunt menționate modificarea sistemului electoral în pofida recomandărilor instituțiilor europene și anularea rezultatelor scrutinului municipal de la începutul lunii iunie.

Potrivit raportului, Rep. Moldova este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra parlamentului, guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului judiciar și mass-media.

Raportul amintește că, din cauza trenării reformelor în justiție, în 2017 UE a suspendat alocarea ultimelor două tranșe de sprijin financiar pentru acest sector, iar în 2018 a suspendat alocarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro, din cauza neonorării angajamentelor politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău