Ucraina este gata să ofere sprijin pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria

  • 17 Aprilie 2018 13:48
Ucraina este gata să ofere sprijin pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria

Ucraina este pregătită să asigure un coridor verde pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova - a declarat reprezentantul special al Kievului pentru reglementarea transnistreană, Viktor Krijanovski.

„Poziția noastră rămâne neschimbată - punem teritoriul nostru la dispoziție, asigurăm o retragere în condiții de siguranță a trupelor și a munițiilor rusești din Transnistria, imediat ce Rusia începe să facă acest lucru sau, cel puțin, își exprimă disponibilitatea în acest sens", a subliniat Krijanovski.

Pe de altă parte, potrivit oficialului ucrainea, Rusia nu și-a exprimat încă disponibilitatea de a-și retrage trupele „și se va agăța de orice și va căuta elemente noi" (pentru a rămâne în regiune, n.red). În acest sens, Viktor Krijanovski a amintit că reprezentanți ai Dumei de Stat de la Moscova au declarat, luni, că Rusia nu își va retrage trupele de pe teritoriul separatist al Republicii Moldova, deoarece „acest lucru ar putea destabiliza situația". 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău