Ucraina analizează posibilitatea de a sista legăturile feroviare cu Rusia

  • 17 August 2018 11:46
Ucraina analizează posibilitatea de a sista legăturile feroviare cu Rusia

Ministrul ucrainean al infrastructurii, Volodimir Omelian, a explicat că sistarea legăturilor feroviare cu Federația Rusă este o chestiune de protecție a cetățenilor ucraineni împotriva unor acțiuni deliberate ale forțelor de ordine rusești.

Potrivit ministrului, în condiții de război, nu se poate vorbi despre o cooperare normală cu Rusia. "Acțiunile Ucrainei trebuie să fie dure și adecvate, iar unul dintre elementele pe care le propunem guvernului spre aprobare este sistarea transportului feroviar de călători (spre Rusia, n.red). Cred că în acest fel îi vom proteja pe ucrainenii care riscă și călătoresc în Rusia de riscul de a fi răpiți sau prinși în ghearele Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB) sau ale altor organe de aplicare a legii. Am observat o creștere a unor astfel de cazuri" - a explicat ministrul infrastructurii din Ucraina.

Totodată, Volodimir Omelian a menționat: "Dacă suntem în război, nu avem de ce să mergem acolo". "Analizăm posibilitatea de a sista comunicarea feroviară cu Moscova" - a adăugat ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău