Turcia dublează tarifele la unele importuri din Statele Unite după ''atacurile'' asupra economiei sale

  • 15 August 2018 10:25
Turcia dublează tarifele la unele importuri din Statele Unite după ''atacurile'' asupra economiei sale

Turcia a dublat tarifele la unele importuri din Statele Unite precum autoturismele, alcoolul și tutunul, în ceea ce potrivit vicepreședintelui turc este un răspuns deliberat la ''atacurile'' americane asupra economiei turce, informează miercuri Reuters.

Măsura intervine în contextul intensificării tensiunii dintre cei doi aliați din NATO în legătură cu detenția unui pastor evanghelic american de către Ankara și alte probleme diplomatice. Vinerea trecută, președintele SUA Donald Trump a anunțat că a autorizat tarife mai mari pentru importurile de aluminiu și oțel din Turcia.

Un decret publicat în buletinul oficial turc și semnat de președintele Tayyip Erdogan anunță dublarea tarifelor la importurile de autoturisme la 120%, băuturi alcoolice până la 140% și tutun frunze la 60%. Tarifele au fost de asemenea dublate la bunuri
de consum precum cosmeticele, orezul și cărbunele.

"Taxele vamale au fost majorate pentru anumite produse, în conformitate cu principiul reciprocității, ca răspuns la atacurile deliberate ale administrației Statelor Unite asupra economiei noastre", a scris vicepreședintele Fuat Oktay pe rețeaua socială Twitter.

Disputa cu Washingtonul a provocat prăbușirea lirei turcești care a atins un minim istoric. Moneda turcă a pierdut peste 40% din valoarea sa față de dolar în acest an.

Erdogan a declarat marți că Turcia va boicota produsele electronice din SUA, în timp ce tensiunile dintre cele două țări au escaladat.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău