Turcia | Dogan, cel mai mare grup media, a fost vândut unui rival proguvernamental

  • 17 Mai 2018 18:07
Turcia | Dogan, cel mai mare grup media, a fost vândut unui rival proguvernamental

Preluarea celui mai mare grup media din Turcia, Dogan, de către conglomeratul rival Demiroren, pentru o sumă de 919 milioane de dolari, a fost finalizată, a anunțat Dogan, transmite joi dpa.

Holdingul Demiroren, considerat proguvernamental, preia astfel o agenție de știri, câteva dintre cele mai mari cotidiane din țară, un cotidian de limbă engleză, postul local afiliat CNN, precum și câteva canale sportive și de divertisment.

Din holdingul Demiroren fac parte rețele de distribuție de gaz și un mall. Grupul a achiziționat în ultimii ani două cotidiane, cunoscute ca abținându-se de la critici împotriva guvernului.

Grupul media Dogan a încercat să-și păstreze independența față de guvern, chiar dacă s-a confruntat cu presiuni tot mai mari, într-o țară unde zeci de jurnaliști se află în spatele gratiilor.

Un număr de manageri și de reporteri de la Dogan media fie au demisionat, fie au fost concediați în urma anunțului din martie privind vânzarea grupului.

Un investitor străin, gigantul media german Axel Springer SE, a comunicat în martie că își retrage toate participațiile din cadrul Dogan. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău