Tudor Ulianovschi a discutat cu omologul său azer despre cooperarea celor două țări

  • 13 Decembrie 2018 15:35
Tudor Ulianovschi a discutat cu omologul său azer despre cooperarea celor două țări

Aprofundarea dialogului politic între Republica Moldova și Azerbaidjan în scopul impulsionării relațiilor bilaterale, eficientizarea cooperării în domeniul comercial-economic, interacțiunea în sfera cultural-umanitară, colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale și regionale au fost discutate, la Baku, în cadrul întrevederii miniștrilor afacerilor externe ale celor două state, Tudor Ulianovschi și Elmar Mammadyarov, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Conform sursei citate, în cadrul dialogului, ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat importanța consolidării eforturilor comune pentru depășirea conflictelor înghețate, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale ambelor state. În context, a fost exprimată recunoștință părții azere pentru susținerea Rezoluției ONU privind retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată de Adunarea Generală în luna iunie 2018. 

La rândul său, Ministrul Elmar Mammadyarov a confirmat disponibilitatea părții azere de a aprofunda relațiile bilaterale în domeniile de interes reciproc, inclusiv sectorul energetic și transporturi, accentuând că partea azeră poate oferi partenerilor din Republica Moldova expertiza și asistența în domeniile respective. 

Miniștrii Ulianovschi și Mammadyarov au examinat și posibilitatea consolidării bazei juridice bilaterale, convenind asupra stabilirii unui dialog interministerial mai aprofundat, cu implicarea activă a experților din două state.  

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 13 – 14 decembrie curent, o vizită de lucru în Republica Azerbaidjan, unde va avea întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf de la Baku, precum și va participa la reuniunea Consiliului miniștrilor afacerilor externe ale statelor membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău