Tribuna.md: De ce puterea de la Chișinău încearcă să-și asigure sprijinul SUA (Revista presei)

  • 17 Iulie 2018 09:25
Tribuna.md: De ce puterea de la Chișinău încearcă să-și asigure sprijinul SUA (Revista presei)

Evenimentul Zilei reține declarația Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, care a afirmat într-un interviu pentru Europa Liberă că Bruxelles-ul se așteaptă ca actuala putere de la Chișinău să găsească o rezolvare, după ce mai multe instanțe ale R. Moldova au anulat rezultatul alegerilor pentru Primăria Chișinău. „Este un îndemn clar la o acțiune care este posibilă, pentru că toate instrumentele legislative sau administrative sunt în mâinile guvernării”, a spus Michalko.

CSJ va examina marți cererea de revizuire înaintată de Năstase în dosarul alegerilor locale, titrează Ziarul de Gardă. Avocatul lui Andrei Năstase a declarat anterior că în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor la CSJ au avut loc mai multe încălcări.

Ziarul de Gardă informează că „Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a devenit oficial membru al Partidului Democrat, după ce în anul 2015 a fost ales primar din partea Partidului Liberal (PL). Cel care i-a înmânat carnetul de membru a fost Vlad Plahotniuc, liderul PDM, în cadrul unei reuniuni raionale din 14 iulie, curent”, scrie Ziarul de Gardă.

Portalul încearcă să explică „De ce puterea de la Chișinău încearcă să-și asigure sprijinul SUA. Potrivit publicației, puterea încearcă să-și asigure sprijinul SUA nu doar în scop electoral, ci și pentru a preveni eventuale escaladări a situației politice interne, eventuale tulburări în masă a ordinii publice și degenerarea protestelor într-o mică revoluție”.

Comentatorul politic Oazu Nantoi scrie într-un editorial pe Cotidianul.md despre diversele „manifestări de dragoste creștinească, versiunea ”Edelweiss”, ”Din Suflet” a Primei Doamne, a lui Ilan Șor, versiunea ”Sheriff” și a Mitropoliei Moldovei. Potrivit autorului, aceste erupții de dragoste creștinească sunt doar un preludiu banal al campaniei electoralepentru ca-n ziua alegerilor, cu fețele blajine și demnitatea umană castrată, să fim mânați ca turma la secțiile de votare”, conchide autorul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău