Tribuna: Alegerile în primul tur în Chișinău sunt un model perfect al alegerilor într-o circumscripție uninominală (Revista presei)

  • 08 Mai 2018 11:30
Tribuna: Alegerile în primul tur în Chișinău sunt un model perfect al alegerilor într-o circumscripție uninominală (Revista presei)

„Alegerile în primul tur în Chișinău sunt un model perfect al alegerilor într-o circumscripție uninominală. Iar în parlamentare după acest model vor fi aleși jumătate din numărul de deputați în viitorul Parlament”, apreciază analistul politic, Anatol Țăranu într-un interviu acordat portalului TRIBUNA,

Primarul Chișinăului are suficiente atribuții pentru a elimina haosul și corupția”, susține Andrei Năstase într-un „ping-pong” cu Ziarul de Gardă. El explică de ce vrea să devină primar de Chișinău, în timp ce soția și copiii săi locuiesc peste hotarele țării, din ce surse bănești și-a construit casa de milioane în capitală, dar și de ce imobilul continuă să fie înregistrat pe numele mamei sale. Tot din Ziarul de Gardă aflați cum își propune Andrei Năstase să colaboreze cu membrii Consiliului municipal, care nu întrunește niciun consilier din partea fracțiunii pe care o reprezintă.

Ziarul de Gardă mai scrie și despre faptul că „cele cinci tractoare și două autospeciale donate de președintele Republici Belarus, Alexandr Lukașenko, în cadrul vizitei la Chișinău din aprilie curent, sunt repartizate de Igor Dodon pe criterii politice în an electoral. La 23 aprilie, cheile de la cele două autospeciale au fost înmânate de șeful statului primarilor de Ocnița și Briceni, ambii socialiști.

Primele trei tractoare au ajuns, de asemenea, în localități conduse de primari PSRM și apropiați partidului. Un tractor donat de poporul belorus a ajuns în UTA Găgăuzia. Ultimul tractor a fost repartizat de Igor Dodon localității Copanca din r. Căușeni, unde primar este comunistul Afanasii Cuțari. Într-o postare pe Facebook, Dodon a dat de înțeles că motivul pentru care tractorul a ajuns în acest sat este că localitatea respectivă se numără printre cele care au semnat declarații în susținerea statalității R. Moldova”, scrie Ziarul de Gardă.

Doi giganți germani sunt interesați de aeroportul de la Mărculești, scrie portalul economic Mold-streret. Companiile germane Lufthansa Cargo și Fraport se arată interesate de investiții în dezvoltarea Aeroportului Internațional Mărculești din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău