Trei persoane au decedat într-un atac armat produs la Târgul de Crăciun din centrul orașului Strasbourg

  • 12 Decembrie 2018 08:36
Trei persoane au decedat într-un atac armat produs la Târgul de Crăciun din centrul orașului Strasbourg

Trei persoane au decedat într-un atac armat produs aseară la Târgul de Crăciun din centrul orașului Strasbourg, iar 11 persoane au fost rănite, dintre care 5 sunt în stare gravă, după cum a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Potrivit prefecturii locale, atacatorul era un recidivist de 29 ani, urmărit în prezent pentru furt, fiind înscris pe o listă cu persoanele ce prezintă risc pentru siguranța statului, transmite Radio România Actualități.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a exprimat, într-un mesaj pe Twitter, solidaritatea "întregii națiuni" cu victimele, după ce a prezidat o reuniune de criză la sediul Ministerului de Interne, la Paris, relatează AFP.

Parlamentarii europeni au fost evacuați din clădirea Parlamentului European aseară, după miezul nopții. În semn de solidaritate, președintele Parlamentului, Antonio Tajani, a ținut să conducă până la final ședința plenară.

Și prim-ministrul britanic Theresa May s-a declarat șocată de atacul armat comis marți seara la Strasbourg și și-a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău