Toți polițiștii dintr-un oraș din Mexic au fost arestați, după asasinarea unui candidat

  • 25 Iunie 2018 10:00
Toți polițiștii dintr-un oraș din Mexic au fost arestați, după asasinarea unui candidat

Toți agenții de poliție din localitatea mexicană Ocampo (centru), unde săptămâna aceasta a fost asasinat un candidat la primărie, au fost dezarmați și arestați pentru efectuarea unei anchete interne, au declarat autoritățile locale duminică, informează AFP, citată de Agerpres.

„Toți sunt interogați, procedându-se conform legii la o anchetă privind participarea la acte de încălcare a normelor profesionale", a indicat secretariatul Securității statului mexican Michoacan (vest-centrul Mexicului), unde este situat orașul.

Candidatul la alegerile municipale Fernando Angeles a fost ucis joi prin împușcare în plină campanie electorală. Polițiștii au fost transferați la o unitate internă a secretariatului Securității, care nu a precizat dacă detenția lor este legată de asasinarea candidatului.

Miercuri, Omar Gómez, candidat independent la funcția de primar în orașul Aguililla, de asemenea în statul Michoacan, a fost împușcat. La 14 iunie, un candidat la primăria din Taretan, o localitate în același stat, a fost de asemenea asasinat.

De la începutul campaniei pentru alegerile generale de la 1 iulie, peste o 100 de aleș, candidați la alegeri sau politicieni au fost uciși.

Criminalitatea este un subiect central la scrutinul din iulie, care va desemna noul președinte și peste 18.000 de conducători la nivel federal, regional și local. Mexicul se confruntă cu o violență endemică legată de crima organizată, cu 25.339 de omucideri în 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău