Tineri artiști plastici din Chișinău și-au expus lucrările în București

  • 09 Iunie 2023 18:36
Tineri artiști plastici din Chișinău și-au expus lucrările în București

La Galeria de Artă Arbor.art.room din București a fost inaugurată astăzi o expoziție cu genericul „Mythos – artă și mitologie”, lucrări semnate de elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, inspirate din mitologia greacă.

Potrivit curatorului expoziției, Victoria Nagy Vajda, Asociația pentru cultură și arte ”Arbor” a demarat la sfârșitul anului 2022 proiectul „Mythos – artă și mitologie”, provocând elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău să realizeze lucrări de artă inspirate din trei volume de mitologie: „Mythos”, „Eroii” și „Troia”, o repovestire în cheie modernă și distractivă a universului mitologic de către bine cunoscutul scriitor britanic Stephen Fry, , informează MOLDPRES

Într-o primă etapă, după lectură, cei 31 participanți la proiect, elevi din clasele V – IX, au luat parte la un seminar despre rolul legendelor mitologice în dezvoltarea artelor, susținut în primăvara anului curent de istoricul și criticul de artă Ana Neagoe. Prelegerea a continuat cu discuții pe marginea schițelor pregătite de elevi, aprofundând subiectul interpretării simbolurilor și a imaginii din operele de artă. 

Producțiile expuse în expoziția de la Arbor.art.room, realizate în acuarelă sau ulei, reproduc faimoasele scene cu titani, monștri, zei, zeițe și eroi, din care nu lipsesc, de pildă, Cronos, Zeus, Afrodita, Cerber, Meduza, Hercule sau Orfeu. De un interes deosebit s-a bucurat tema războiului troian, astfel că vizitatorii vor putea vedea pe pânze o relatare splendidă a poveștii de la „Mărul discordiei” până la înfrângerea finală.

Expoziția va fi deschisă până la 9 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău