Theresa May a supraviețuit votului de neîncredere

  • 13 Decembrie 2018 08:32
Theresa May a supraviețuit votului de neîncredere

Premierul britanic, Theresa May, a reușit să obțină votul de încredere al parlamentarilor din propria formațiune, însă doar 200 dintre aceștia au sprijinit-o, în timp ce alți 117 s-au pronunțat împotriva sa.

Theresa May a supraviețuit votului de neîncredere, însă - comentează Reuters - nu a obținut victoria robustă de care avea nevoie, în contextul în care fusese forțată să amâne, în Parlament, un vot asupra acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acordul cu privire la Brexit a fost adoptat de cabinetul britanic, dar puternic criticat de numeroși parlamentari, inclusiv din cadrul Partidului Conservator, astfel încât era puțin probabil să fi fost aprobat în Legislativ.

Numărul mare de parlamentari care au votat, ieri, împotriva Theresei May arată că opoziția față de aceasta este mai mare decât se estima anterior și nu se limitează doar la parlamentarii care vor un Brexit dur.

După vot, Theresa May a declarat că va ține cont de argumentele celor care au votat împotriva ei și că mai sunt și alte priorități ale britanicilor, care trebuie să devină priorități ale guvernării.

 „Trebuie să ne concentrăm și pe celelalte aspecte, pe care oamenii le consideră esențiale pentru ei: o economie mai puternică, servicii publice de primă clasă, construirea de locuințe necesare familiilor. Datoria noastră este să punem pe primul loc prioritățile oamenilor, care ne-au ales. Acestea este noua noastră misiune, să oferim oamenilor Brexitul pe care l-au votat și să construim o țară care funcționează cu adevărat în favoarea tuturor", a afirmat premierul britanic.

Euroscepticii consideră că acordul privind Brexitul nu respectă decizia populației britanice privind părăsirea Uniunii Europene și și-ar dori ca Theresa May să își dea demisia.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău