Teodor Meleșcanu | Există o îngrijorare în legătură cu evoluțiile din R.Moldova la nivelul Parlamentului European

  • 17 Iulie 2018 08:24
Teodor Meleșcanu | Există o îngrijorare în legătură cu evoluțiile din R.Moldova la nivelul Parlamentului European

Europenii sunt îngrijorați de evoluțiile de la Chișinău după anularea alegerilor pentru primăria orașului, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, care a participat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe.

Teodor Meleșcanu a declarat pentru Radio România Actualități că România acordă o importanță deosebită accelerării integrării economice și asocierii politice a Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei cu Uniunea Europeană:

„Există o îngrijorare în legătură cu evoluțiile din Republica Moldova și nu numai la nivelul Uniunii Europene, a Comisiei, ci și la nivelul Parlamentului European. Din nou am subliniat și eu că din punctul nostru de vedere este o chestiune extrem de periculoasă ca un primar să fie ales prin vot popular și apoi să fie invalidat printr-o hotărâre a justiției, mai ales că nu știu care este baza juridică pentru o asemenea decizie.

Oricum, am vorbit și cu domnul comisar Hahn astăzi, mi-a spus că se va amâna tranșa de împrumut pe care urmau să o acorde Republicii Moldova și că până la rezolvarea acestor situații este greu de spus dacă vor mai putea să sprijine în mod eficient și direct Republica Moldova. Pentru mine însă mesajul pe care l-am transmis este că prioritatea este de a păstra în continuare Moldova pe traseul său european”.

Reporter: Pentru asta nu e nevoie și de mai multă voință politică la Chișinău? Ce se mai poate face în afară de sancționarea financiară? 

Teodor Meleșcanu: Este foarte important ca în această perioadă și miniștrii din alte țări și miniștri de la noi să facă vizite în Moldova și să explice foarte clar și mai ales să sprijine acțiuni care merg în direcția apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Altceva nu prea ar fi de făcut la ora actuală. 

Reporter: Plănuiți o astfel de vizită în curând la Chișinău? 

Teodor Meleșcanu: Era programată o vizită, o întâlnire între guvernele cele două țări. O să vedem dacă ea se poate realiza în perioada următoare”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău