Tenismanul Radu Albot și-a aflat adversarul de la Australian Open

  • 10 Ianuarie 2019 13:45
Tenismanul Radu Albot și-a aflat adversarul de la Australian Open

Tenismanul moldovean Radu Albot și-a aflat astăzi, conform tragerii la sorți, adversarul din primul tur de pe tabloul principal al primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, care se va desfășura la Melbourne, relatează MOLDPRES.

El va juca cu americanul Michael Mmox, în vârstă de 20 de ani. ”Este un jucător foarte ambițios, reprezentant al tinerei generații. Are un serviciu foarte puternic. Voi căuta antidotul până la ziua meciului, alte argumente contra lui”, a declarat tatăl și managerul jucătorului, Vladimir Albot.

Michael Mmox a câștigat în cariera sa 2 turnee ATP Challenger și 4 Futures. El ocupa la finele anului trecut locul 96 în clasamentul ATP. Radu Albot este poziționat în ianuarie curent pe același loc în ierarhia mondială. La ediția din anul trecut a turneului a evoluat, de asemenea, în prima rundă a turneului, fiind eliminat din concurs la această fază.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, precum și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu; învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open și Kremlin Cup (2015) jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) și Frantișek Cermak (Cehia).

Turneul Australian Open va demara pe 14 ianuarie și se va încheia la 27 ianuarie. Acesta este primul din seria celor patru mari turnee de Mare Șlem: Roland Garros, Wimbledon și US Open la care sunt admiși doar primii 128 jucători din lume în clasamentele din ajunul desfășurării lor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău