Tenis | Gemenii ucraineni Alekseenko au fost suspendați pe viață pentru trucarea de meciuri

  • 16 Octombrie 2018 12:40
Tenis | Gemenii ucraineni Alekseenko au fost suspendați pe viață pentru trucarea de meciuri

Frații gemeni ucraineni Gleb și Vadim Alekseenko au fost suspendați pe viață din tenis și amendați fiecare cu câte 250.000 de dolari, pentru mai multe trucări de meciuri, printre care și la turnee din România, a anunțat, luni, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), citată de Reuters.

Jucătorii de 35 de ani, ambii aflați în afara top 1.000 ATP, au fost găsiți vinovați de trucarea de meciuri la turnee futures în România, Rusia, Germania și Turcia, între iunie 2015 și ianuarie 2016.

Cei doi frați au încălcat codul anticorupție din tenis, prin solicitarea unor terți de a plasa pariuri la meciurile lor, pe care le manipulau pentru a obține rezultatele dorite.

''Impunerea suspendărilor pe viață este cu efect imediat, celor doi jucători fiindu-le interzis să joace sau să asiste la orice competiții organizate sau recunoscute de organismele care conduc acest sport'', se arată în comunicatul TIU.

Gleb Alekseenko a evoluat ultima oară în România în septembrie 2016, când era învins de Bogdan Borza cu 6-2, 6-2 în prima rundă a unui turneu futures la București. Vadim Alekseenko a jucat în august anul acesta la turneul futures de la Curtea de Argeș, fiind întrecut în primul tur de italianul Claudio Fortuna, cu 6-2, 6-3.


Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău