Temperaturile mai ridicate decât cele normale, în perioada octombrie-decembrie, în Europa

  • 21 Septembrie 2018 13:52
Temperaturile mai ridicate decât cele normale, în perioada octombrie-decembrie, în Europa

Temperaturile peste medie vor continua în aproape toată Europa în perioada octombrie-decembrie, potrivit prognozelor meteorologice ale The Weather Company date publicității, relatează AGERPRES și MOLDPRES, potrivit Reuters.

"Căldura și seceta extreme observate în mare parte din Europa în ultimele cinci luni au fost ieșite din comun și nu există dovezi clare privind o schimbare semnificativă de tipar spre temperaturi sub cele normale prea curând", a spus Todd Crawford, meteorolog șef la The Weather Company.

Temperaturile mai ridicate decât cele normale este probabil să continue în următoarele câteva luni, potrivit modelului climatic și prognozelor, a spus Crawford.

"Cu toate acestea, există dovezi destul de convingătoare care sugerează că o tranziție spre o perioadă mult mai rece este posibilă, în special mai târziu în timpul iernii", a afirmat el.

The Weather Company, aflată în proprietatea IBM, furnizează prognoze meteorologice pentru sectoarele energetic și productiv.

Potrivit prognozei pe octombrie, vremea va fi în Europa mai caldă decât normalul în aproape toată Europa, cu excepția sud-estului Europei și a sud-vestului peninsulei Iberice.

În noiembrie se menține această prognoză, cu excepția sudul continentului, unde va fi o vreme mai rece decât cea normală.

În decembrie în Marea Britanie vremea va fi mai caldă decât normalul în sud și mai rece decât cea obișnuită în nord. În rest, în ultima lună a anului vremea va fi mai caldă decât normalul în cea mai mare parte a continentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău