SUA au impus sancțiuni împotriva unor companii din Rusia și China

  • 16 August 2018 13:33
SUA au impus sancțiuni împotriva unor companii din Rusia și China

Guvernul Statelor Unite a anunțat sancțiuni împotriva unor companii chineze și ruse, acuzate că au facilitat transporturi de produse interzise către Coreea de Nord pentru a finanța programul nuclear al Phenianului.

Companiile sancționate de Departamentul Trezoreriei sunt localizate în China, Singapore și Rusia.

Transporturile care încalcă sancțiunile impuse de SUA și Națiunile Unite includ exporturi de alcool, tutun, ca și produse petroliere rafinate.

El blochează conturile pe care respectivele firme le au în jurisdicția americană și le interzic americanilor să facă afaceri cu ele.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că departamentul său va continua să aplice sancțiunile, iar consecințele pentru încălcarea lor vor rămâne în vigoare până la denuclearizarea finală și deplin verificabilă a Coreii de Nord.

Corporația Dalian Sun Moon Star Internațional Logistics Trading din China, împreună cu firma afiliată din Singapore, ca și firma rusească Profinet sunt acuzate că au evitat sancțiunile internaționale prin redirecționarea exporturilor și importurilor prin porturile chinezești și rusești.

Este sancționat de asemenea directorul firmei rusești Profinet, Vasili Aleksandrovici Kolceanov.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău