Stațiunea din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri

  • 20 Noiembrie 2018 08:57
Stațiunea din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri

Stratul de zăpadă din stațiunea Durău a măsurat, luni, aproximativ 40 de centimetri, iar în zona înaltă este de peste 70 de centimetri, astfel că salvamontiștii iau în calcul închiderea unor trasee din zona montană a județului Neamț, România.

Potrivit Salvamont Neamț, cantitățile de precipitații, sub formă de zăpadă, căzută în ultimele 12 ore în toată zona montană a județului, au depășit prognozele, astfel că vor fi inspectate traseele de acces spre Vârful Toaca și Cabana Dochia.

„Ninsorile vor continua până în dimineața zilei de 21 noiembrie. Imediat după stabilizarea situației, specialiști din cadrul serviciului vor inspecta traseele de acces spre Vârful Toaca și Cabana Dochia în vederea stabilirii gradului de risc și eventual necesitatea închiderii unor trasee. Se va monta și sectorul de plasă de protecție iar traseul de acces (cel mai sigur și mai facil) Izvorul Muntelui – Curmătură - Lutul Roșu -Dochia va fi deviat ca în fiecare an în porțiunea terminală pentru a se evita Jgheabul Dochiei, care este predispus la avalanșe”, a transmis, luni, Salvamont Neamț.

Până când vor fi finalizate lucrările care să prevină accidentele, accesul spre zona înaltă nu este recomandat.
 
Sursa: Mediafax
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău