Statele Unite cer consolidarea NATO, în contextul inițiativei de înființare a armatei UE

  • 14 Noiembrie 2018 18:40
Statele Unite cer consolidarea NATO, în contextul inițiativei de înființare a armatei UE

Donald Trump cheamă Franța să fie atentă cu Germania, să nu uite ce s-a întâmplat în războaiele mondiale, ca răspuns la declarațiile Guvernului de la Paris că Președintele SUA ar fi trebuit să manifeste "decență".

Franța trebuie să fie atentă la activitățile Germaniei și să nu uite ce s-a întâmplat în războaiele mondiale, avertizează președintele SUA, Donald Trump, în timp ce secretarul american al Apărării, James Mattis, a pledat pentru consolidarea NATO, în contextul inițiativelor de creare a armatei UE.

"Emmanuel Macron sugerează crearea propriei armate pentru apărarea Europei de SUA, China și Rusia. Dar Germania a fost în Primul și în al II-lea Război Mondial. Cum s-a descurcat Franța? Începuseră să învețe germană în Paris înainte de a veni trupele Statelor Unite. Plătiți pentru NATO sau nu!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

La rândul său, James Mattis a declarat că Washingtonul este favorabil consolidării activităților Alianței Nord-Atlantice, o structură "esențială" pentru apărarea Europei.

Întrebat despre inițiativa de creare a unei armate europene, James Mattis a declarat, conform cotidianului The New York Times: "Considerăm NATO elementul esențial pentru apărarea Europei și susținem deplin națiunile să intensifice eforturile pentru apărarea comună" transatlantică.

Sursa: mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău