Statele Unite ale Americii vor oferi asistență tehnică Moldovei în valoare de 3,5 milioane de dolari

  • 16 Mai 2018 17:42
Statele Unite ale Americii vor oferi asistență tehnică Moldovei în valoare de 3,5 milioane de dolari

Statele Unite ale Americii vor oferi asistență tehnică Moldovei în valoare de 3,5 milioane de dolari, adițional la suma de 36,1 milioane de dolari în cadrul Acordul de Asistență privind asigurarea unei guvernări democratice eficiente și responsabile, încheiat în septembrie 2016 la Chișinău. Semnarea amendamentului a fost aprobată, miercuri, de către Guvern.

Banii vor fi folosiți pentru proiecte în domeniul protecției copiilor (programul „Copilăria mea” – 2 milioane de dolari) și pentru dezvoltarea presei independente (1,5 milioane de dolari). Beneficiari ai proiectelor vor fi: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, profesioniștii independenți din mass-media, în special cei implicați în producția de film și televiziune la nivel local și internațional.

Inițiativa de semnare a Amendamentului aparține Guvernului SUA și nu implică angajamente financiare din partea Republicii Moldova. Până în prezent au fost valorificate 16 milioane de dolari din fondurile oferite în cadrul prezentului acord.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău