Logo
Prima pagină

Sport

Stadionul Dinamo din Chișinău s-a deschis după renovare

07 Mai 13:49

După o pauză care a durat mai mulți ani, pe stadionul Dinamo a avut loc prima competiție sportivă. Autoritățile au anunțat că a fost renovată și modernizată psia de atletism a stadionului.


Stadionul Dinamo din Chișinău s-a deschis după renovare

Stadionul Dinamo din Chișinău s-a deschis după renovare


 

În acest weekend, pe stadionul "Dinamo" din capitală s-a desfăşurat turneul internaţional al primelor etape de preselecţie pentru Campionatul European dedicat Juniorilor (U-18) şi pentru Jocurile Olimpice pentru juniori, care va avea loc la toamna, la Buenos Aires (Argentina).

Potrivit Infotag, după renovarea arenei, aceasta este prima competiţie din ultimii ani desfăşurată pe stadion. În special, a fost renovată complet pista de atletism a stadionului.
 
Finanțarea lucrărilor a fost alocată în cadrul unui proiect susţinut de Ministerul Afacerilor Interne, Comitetul Naţional Olimpic, Federaţia Naţională de Atletism, cu sprijinul Parlamentului Moldovei.

La deschiderea arenei sportive au participat președintele Parlamentului, Andrian Candu, preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism, Svein Arne Hansen, secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Radu Rebeja, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova, Anatolie Balan, şi preşedintele Federaţiei de Fotbal, Pavel Ciobanu.

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: