Spania | Transferul în Catalonia al liderilor separatiști încarcerați s-a încheiat

  • 11 Iulie 2018 17:34
Spania | Transferul în Catalonia al liderilor separatiști încarcerați s-a încheiat

Ultimii trei lideri separatiști catalani încarcerați de Madrid pentru rolul lor în tentativa de secesiune a Cataloniei au fost transferați miercuri într-o închisoare din regiune, după decizia în acest sens a guvernului spaniol pentru aplanarea tensiunilor, relatează France Presse.

Foștii "miniștri" regionali Jordi Turull, Josep Rull și Joaquim Forn "sunt în centrul penitenciar din Lledoners", la 70 km nord de Barcelona, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție al guvernului regional.

Înaintea lor, alți șase lideri, între care fostul vicepremier catalan Oriol Junqueras și fosta președintă a parlamentului regional Carme Forcadell, au fost transferați miercurea trecută în Catalonia, la Lledoners și o altă închisoare din apropiere de Figueras.

Madridul a anunțat săptămâna trecută transferul separatiștilor încarcerați, într-un gest de conciliere înainte de prima reuniune la nivel înalt, luni, între noul șef al guvernului Pedro Sanchez și șeful executivului regional catalan Quim Torra, care a permis reluarea dialogului în ciuda pozițiilor opuse în legătură cu problema autodeterminării.

Urmăriți penal pentru rebeliune, la fel ca fostul șef al executivului catalan Carles Puigdemont care a fugit din Spania, pentru rolul lor în tentativa eșuată de proclamare a independenței la 27 octombrie 2017, separatiștii erau încarcerați de mai multe luni în apropiere de Madrid pentru a fi audiați de judecătorul din Madrid responsabil de caz, care a anunțat marți că și-a încheiat instrucțiunea.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău