SONDAJ | Mai mult de jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova ar emigra din țară dacă ar avea o ocazie

  • 09 Decembrie 2018 15:58
SONDAJ | Mai mult de jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova ar emigra din țară dacă ar avea o ocazie

53 la sută dintre cetățeni declară că ar părăsi Republica Moldova dacă ar avea ocazia să plece de aici. 25% dintre aceștia susțin că ar pleca definitiv, în timp ce 28 ar părăsi țara pentru o perioadă, arată rezultatele Barometrului Opiniei Publice, realizat la comanda Institutului de Politici Publice (IPP).

Cei mai mulți dintre cetățeni spun că ar părăsi Republica Moldova dacă situația economică ar fi și mai rea decât acum (77%), dacă s-ar porni un război civil (11%) și în cazul în care în Republica Moldova ar începe persecutările politice(10%).

În cadrul sondajului realizat la comanda Institutului de Politici Publice, 40 la sută dintre cetățeni spun că nu ar părăsi Republica Moldova, în timp ce acum un an, 48 %  dintre respondenți declarau că ar pleca de aici dacă ar avea această posibilitate.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de CBS-AXA la nivel național pe un eșantion de 1115 persoane intervievate. Sondajul a fost efectuat în luna noiembrie. Potrivit autorilor, marja de eroare este de 3 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău