Sistem nou de livrare a energiei termice care permite efectuarea lucrărilor fără deconectare de la rețea

  • 15 August 2018 08:50
Sistem nou de livrare a energiei termice care permite efectuarea lucrărilor fără deconectare de la rețea

Locuitorii capitalei, conectați la sistemul centralizat de termoficare, nu vor mai fi deconectați de la serviciile de termoficare în perioada de reparare și renovare a rețelelor termice. Acest lucru este posibil datorită implementării de către Termoelectrica S.A. a unor proiecte „revers”, de tip back-to-back, care să permită livrarea energiei termice cu ajutorul unor scheme hidraulice, de principiu, inadmisibile până la momentul actual.

Așadar, în caz de avarii sau lucrări la rețele termice, datorită soluțiilor tehnice identificate de Termoelectrica S.A. de tip back-toback, consumatorii pot fi asigurați cu servicii de termoficare prin intermediul unor scheme “inelare” alternative.

Anterior, în cazuri de situații excepționale, dar și de reparații capitale majore, sectorul Buiucani era deconectat în totalitate de la serviciul de alimentare cu apă caldă. Din același motiv, tronsonul termic prin intermediul căruia era alimentat acest sector nu a fost niciodată modernizat, sau reparat fără deconectarea consumatorilor.

În acest context, Termoelectrica S.A. anunță reparația capitală a tronsonului de rețea termică din str. Mihai Viteazu, cuprins în perimetrul str. Mitropolit Dosoftei și str-la Sf. Andrei, cu diametrul nominal 700 mm, fără deconectarea consumatorilor de la serviciul de apă caldă. Lucrarea presupune înlocuirea a cca 800 de metri de conducte moderne preizolate, eficiente energetice și va dura cca 3 săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău