Simona Halep a primit distincția eparhială pentru mireni "Crucea Sfântului Apostol Andrei"

  • 06 Noiembrie 2018 14:40
Simona Halep a primit distincția eparhială pentru mireni

Jucătoarea de tenis Simona Halep a primit astăzi, din partea Arhiepiscopiei Tomisului, distincția eparhială pentru mireni "Crucea Sfântului Apostol Andrei".

Evenimentul a avut loc la o zi după ce Simona Halep a primit titlul de ambasador al Universității Ovidius din Constanța, ne-a transmis corespondentul RRA, Sorin Cealera.

Simona Halep a primit, marți, distincția Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni "Crucea Sf. Apostol Andrei (a Dobrogei)". Ceremonia de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.  Numărul 1 WTA a ajuns la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel în jurul orei 10:00 și a fost însoțită de tatăl său.

Simona Halep s-a arătat onorată de distincția primită din partea Arhiepiscopiei Dobrogei.

"Vreau să încep cu Doamne Ajută. Mulțumesc mult pentru această distincție, sunt onorată să vă cunosc IPS Voastră. Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumneuez nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor și să ne ajute Dumnezeu pe toți", a spus Simona Halep.

IPS Teodosie a explicat că, în an jubiliar, la 100 de ani de la Unire și 140 de ani de când Dobrogea a revenit la patria mamă, premiază o persoană tânără, care s-a depășit pe sine.

Eu sper ca dumneavoastră, pe lângă această cunună de cea mai bună tenismenă a lumii, veți primi și cununa cea mare. Vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei. Am văzut cât de frumos vă închinați când intrați pe teren. Ați mărturisit astfel ortodoxia, credința noastră ștrămoșească. V-ați cinstit, de copilă părinții, bunicii, ați cinstit Dobrogea dragă și toată România. Cum să nu vă cinstească și Biserica pentru că, prin ajutorul lui Dumnezeu, căruia v-ați încredințat totdeauna, ați primit această cunună. Primiți din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea. Din partea noastră, toată dragostea și prețuirea”, i s-a adresat, IPS Teodosie, Simonei Halep.

Sportiva și-a mai adăugat o distincție în palmares în acest final de 2018, an pe care îl termină din postura de lider WTA. Ea a primit din partea Universității "Ovidius" din orașul natal, Constanța, titlul de "Ambasador".

Premiul i-a fost înmânat Simonei Halep în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni dimineață în Sala Senatului din cadrul Universității din Constanța

 

Sursa: Rador si digisport.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău