Ședință de urgență la Ministerul Economiei în legătură cu circulația pe drumurile naționale

  • 13 Decembrie 2018 10:21
Ședință de urgență la Ministerul Economiei în legătură cu circulația pe drumurile naționale

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o ședință de urgență și a cerut implicarea activă a tuturor instituțiilor responsabile de starea drumurilor naționale pe parcursul perioadei de iarnă.

Potrivit unui comunicat al instituției, Gaburici a cerut reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor ca toate camerele de pe trasee să fie funcționale, astfel ca cetățenii să verifice starea drumurilor înainte de a porni într-o călătorie.

„La moment, circulația rutieră  pe drumurile naționale este satisfăcătoare. Și în continuare vom depune eforturi pentru ca toate traseele să fie practicabile. Am să merg în teritoriu pentru a inspecta și verifica cum decurg lucrările de curățire a drumurilor, a declarat Chiril Gaburici.

Autoritățile mai informează că, în această noapte, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. În procesul tehnologic au fost implicați 312 de muncitori rutieri, antrenate 109 utilaje speciale și au fost utilizate 1624,5 tone de material antiderapant.

„Pe drumurile naționale se efectuează continuu lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. La moment, circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă”, se precizează în comunicat.

Pentru informarea operativă despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, la întreprinderile de exploatare a drumurilor din teritoriu, inclusiv și la Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”  funcționează serviciul în regim „non-stop” (telefon: 22-55-30; 74-89-61,

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău