Secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni a discutat cu tinerii basarabeni dezvoltarea unor programe

  • 03 Noiembrie 2018 15:40
Secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni a discutat cu tinerii basarabeni dezvoltarea unor programe

Secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Veaceslav Șaramet s-a întâlnit cu liderii asociațiilor tinerilor din Republica Moldova aflați la studii în România, temele de discuție fiind axate pe posibilitățile de colaborare în vederea dezvoltării de programe.

"Principalele teme de discuție s-au concentrat pe identificarea unor modalități de colaborare eficientă între administrația centrală și locală și sectorul organizațional în vederea dezvoltării de programe dedicate tinerilor. În acest sens, Veaceslav Șaramet i-a încurajat pe cei prezenți să aplice anul viitor pentru fonduri nerambursabile la MRP, subliniind că astfel pot transforma câteva dintre ideile lor în realitate în beneficiul comunităților din care fac parte, devenind un model de urmat pentru tinerii români, indiferent unde se află aceștia", se arată într-un comunicat al MRP, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, alte puncte de interes de pe agenda discuțiilor au fost: bursele oferite de statul român pentru elevii și studenții basarabeni, metodologia de înscriere la facultăți și cum poate fi ea modificată astfel încât să servească mai bine interesele tinerilor, metode de sprijinire a mediului asociativ, oportunități pentru tineri în România, precum și maniere în care poate fi stimulată preocuparea sectorului tânăr în problematici care țin de domeniul cultural, social, politic și economic.

La întrevedere au participat 40 de reprezentanți ai asociațiilor de tineri din Republica Moldova, de la 11 filiale din întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău